domingo, 14 de marzo de 2010

La dura realitat



Desde que vam arribar a Canada , vam començar un compte enrrere inebitable
cap al dia on ens tocaria buscar un trball i una casa . Pero la cosa no es tan facil com
en un bon principi semblava , per no aburriros amb termes burocratrics podem dir
que sent inmigrant i per poder aconseguir el visat de treball primer et tens que tenir una oferta
de treball . Pero resulta que no pot ser qualsevol empresa, te que ser una que t'esponsoritzi ,
que no ni ha gaires i nomes ho fan en el cas de que no hi hagui cap canadenc que vulgui aquest treball o be si ets un treballador especiaslitzat ( Ex: Monitor d'esqui ).

I per rematar la jugada , si aconsegueixes la oferta de treball , els tramits fins que aconsegueixes els papers dura 2 mesos . I no sempre els aproven els visats .
Bem enviar molt curriculums per internet pero el tema de que et tinguin que esponzoritzar
per el visat tira a la gent enrrera.

Pero no perdiem les esperançes i vem anar a fer les entrevistes per als treballs d'estiu d'aqui
a Panorama , pero les entrevistes no van durar gaire ja que tal i com acabeu de llegir fins
que totes les places estiguin ocupades per canadencs no hi podem fer res.
I es encara pitjor degut a la situacio economica del ultim any .

En canvi fos hivern la cosa cambiaria ja que amb el titol de Monitor d'esqui no tindriem cap problema i a mes l'escola d'esqui ja sabem que esponsoritza extrangers.
Desgraciadament aqui no tene enlloc on poder esquiar al estiu aixi que ens trobavem en una situacio peliaguda , s'acostaba el dia en que s'en acabava el visat de turista .

Ens tornavem a trobar en una encruzijada de caminos ...

Teniem varies opcions pero reequerien tenir que invertir diners ,ampliar el vista de turista , en paga una casa , aconseguir un cotxe , pero sense un treball segur i sapiguent que , si inclos aconseguint una oferta de treball tenim que estar 2 mesos subsistin de els estalvis ,i un mes mes fins aconseguir el primer sou ... podria ser de ben segur que a mitjans d'estiu ens quedesim mes tirats que una colilla , i sense posibilitat de estar aqui l'hivern que be , que es la nostra principal preocupacio.

Habiem pensat de fer temporada potser a Argentina o Australia , pero la veritat que ens torbavem amb problemes de visat semblant ja que els visats els tens que tramitar a traves dels teu pais d'origen , Es a dir que tramitar un visat per Nueva Zelanda , estant a Canada i sent español es una mica dificil . I bueno ... Estats Units , ni te cuento

Ara be , tenint una tenda de campanya i un lloc a on poder deixar els esquis ( A casa de Jon ) fins la propera temporada habiem pensat potser d'anar a viure al bosc , Jajjajjjaj . Fora conyes. Que aixo no es Sant Fost , aqui hi ha Pumes i Ossos ! , que la veritat , que despres de veure un os d'aprop encara que estigui darrera una tanca , no tinc cap ganes de trobar-lo passejant .

Teniem que ser llestos , aquest viatje haba començat amb la intencio d'acabar treballant a Canada per un parell d'anyets i ja hem fet el primer pas que era el aconseguir contactes , titulacio que ens permet treballar a Canada , Estats units , Nova Zelanda , Australia i Japo .
I de pas habiem millorat el nostre angles en Qbo especialment .

Si volem tornar l'hivern que be la opcio mes realista e inteligent era asegura-nos un treball a Canada per el proper hivern tornar a Catalunya tramitar el visat per a la seguent temporada .
I de pas fer una mica mes de calaix .

Aixi que resulta que en ves de fer una emigracio total i definitiva , ens toca retrocedir , pero no per fugir , sino per agafar embranzida per tornar amb mes força .

2 comentarios:

Inurria dijo...

Doncs almenys, us tindrem una temporada. No és mala noticia.

Las Mutantes del Besòs dijo...

us esperem amb els braços oberts!

I tot el nostre suport perque pogueu aconseguir el vostre somni!

fins molt aviat aventurers!